Tedavi Alanlarımız

Çocuk enfeksiyon hastalıkları, çocukların enfeksiyon hastalıkları ile ilgilenen bir bölümdür.

Çocuk enfeksiyon hastalıkları bölümü, doğumdan ergenlik dönemine kadar olan tüm çocukların geçirdiği enfeksiyon hastalıklarıyla ilgilenen tıp branşıdır. 

Pediatrik enfeksiyon hastalıkları ya da pediatrik intaniye hastalıkları olarak da bilinir. Çocuklar ile bebeklerde enfeksiyon hastalıkların teşhisi, takibi ve ayakta tedavisini üstlenir. Pediatri bölümleri arasında yer alan en önemli branşların başında gelir.

 

Tedavi Alanlarımız

Besin alerjileri son yıllarda büyük artış göstermiştir. Bu artışın çok farklı nedenleri olabilmektedir. Aileler ve özellikle anneler sürekli kendilerini suçlamakta ve ne yapacaklarını bilememektedirler.
Halk arasında “soğuk algınlığı” veya “üşütme” şeklinde adlandırılan hastalık, doktorlar tarafından “viral üst solunum yolu enfeksiyonu” olarak bilinir. Hastalığın üşüme veya üşütmekle ilgisi olmayıp
Özellikle bahar ve kış aylarında bazı anne-babaların kabusu olur çocuklarının inatçı öksürükleri. Hatta arkadaşlar ve komşular bile duruma el koyabilir: “Şu çocuğu bir de filanca doktora götürün!”
Kronik, tekrarlayan, pembe renkli, yüzeyi pütürlü olan kaşıntılı döküntülerdir. Aktif lezyonlar tüm vücütta yaygın veya bir bölgede sınırlı olabilir.
Sinüzit, paranazal sinüslerin viral, allerjik veya bakteriyel nedenlere bağlı inflamasyonu olarak tanımlanır.
Kronik öksürük, üç haftadan daha uzun süren, inatçı, rahatsızlık veren, tanı ve tedavisinde problemler olan bir semptomdur.
Astım kimi etkenler nedeniyle akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarının şişmesi ve dolayısıyla bu hava yollarının daralması ile tarif edilen bir hastalıktır.
Çocuğunda alerjik rinit belirtisi olan aileler çocuklarını çocuk alerji uzmanına (yeni adı Çocuk İmmünoloji ve Alerjik Hastalıklar Uzmanı) götürmelerinde fayda vardır.

Atopik dermatit olarak da bilinen egzama, genellikle erken çocukluk döneminde başlayan yaygın bir alerjik cilt hastalığıdır.

İnek sütünün içinde çeşitli alerjenler olması ve hastalarda farklı alerjen duyarlılığı gelişebilmesi nedeniyle hastadan hastaya farklı tablolar ortaya çıkabilir.

Astım kimi etkenler nedeniyle akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarının şişmesi ve dolayısıyla bu hava yollarının daralması ile tarif edilen bir hastalıktır.

Aşı başlanmaması gereken durumda aşı tedavisine başlanmak zorunda kalmış olabileceğiniz gibi yanlış bir karışımla uzun süre aşı yapılıp zaman kaybedebilirsiniz.  Bu nedenlerle çocuklarda aşı tedavisi çocuk alerji uzmanlarınca yapılmalıdır.

Bağışıklık sistemi mikropları vücuda girdiği yerde yok edemezse yayılmasını engelleyerek sadece o bölge ile sınırlı enfeksiyon olarak kalmasını sağlamaya çalışır.

Çocuklarda kurdeşen, Ürtiker olarak da bilinen bir deri hastalığıdır. Belirleyici özelliği, yoğun kaşıntının eşlik ettiği deri döküntülerinin olmasıdır.

Patoloji çocuklarda anjioödemli, kısa vadede dermis ve deri altı yağ belirgin şişlik gelişir. Anjioödem (eş: dev ürtiker, anjiyonörotik ödem) alerjik reaksiyonlara eğilimli her yaştaki kişilerde yaygındır.

Otizm spektrum bozukluğu, genellikle çocukluk döneminde teşhis edilen ve ömür boyu devam eden bir gelişimsel durumdur.

Down sendromu, bireylerin genetik yapısında 21. kromozomun üç kopyasının bulunması sonucu ortaya çıkan bir durumdur.

Riskli bebeklik, bebeğin sağlık ve gelişim durumunun çeşitli risk faktörleri nedeniyle potansiyel olarak tehlikede olduğu bir durumu ifade eder.

Gelişim geriliği, çocukların fiziksel, duygusal, sosyal veya zihinsel gelişiminde beklenen normlardan sapmaların gözlemlendiği bir durumdur.

Duyu bütünleme problemi, bireylerin çevrelerinden aldıkları duyusal bilgileri doğru bir şekilde işleyip tepki verememeleri durumudur.